Tak Tahu Jana pendapatan melalui Peracangan Kewangan?

Assalamualaikum Semua Pembaca yang dihormati.

Dah lama juga Zul tak sempat update Blog ini. Ramai yang tak tahu bidang peracangan kewangan / Perunding Kewangan meraih pendapatan lumayan.

Pendapatan bagi seorang Perunding kewangan tidak stabil setiap bulan. Kenapa saya kata begitu? Ia kerana pendapatan meningkat setiap bulan bagi yang berjaya meyakin prospek untuk merancang kewangan peribadinya (Close kes).

Apakah tugas Perunding Kewangan ini? Secara ringkas tugasnya adalah menganalisis kedudukan kewangan prospek. Dengan cara ini dapat membantu Prospek mengenalpasti risiko kewangan dan sekaligus mencadangkan Plan kewangan yang sesuai untuk prospek dan keluarganya.

Segala latihan akan diberi oleh Team Zul. Dan latihan ini juga berterusan. Setiap minggu kelas diadakan. Pengalaman yang ada pada Zul selama 15tahun dalam industri ini insyaallah dapat membantu semua perunding kewangan yg berada dalam kumpulan. Bukan itu sahaja Zul juga bergabung dengan beberapa leader lain bagi memperkemas latihan untuk Perunding kewangan. Pendek cerita peluang untuk berjaya lebih cerah.

Oh ya kumpulan Zul juga dinamakan sebagai Greatworks. Dan dalam kumpulan ini telah ada seramai 34 orang.

Kerjaya Perunding kewangan ini boleh secara sepenuh masa atau separuh masa. Apa yang penting ada keinginan untuk tambah pendapatan. Dalam cabaran keadaan Pendemik Covid19 ramai yang dipotong pendapatan oleh pihak majikan. Disini Zul juga membuka ruang untuk warga pembaca yang ingin tambah pendapatan sertai kumpulan Zul. Dan Fokus Zul kepada yang berusia 25tahun – 35 tahun mempunyai kenderaan untuk bergerak.

Tidak salah untuk mencuba bidang ini. Kerana 15 tahun lepas Zul juga mencuba bidang ini dan akhirnya menjadi kerjaya bagi Zul. Bagi yang ingin tahu lajut boleh klik dibawah

Sejarah pencapaian Perunding kewangan :

Pencapaian Award Q1 (2016)

Pencapaian Award Q2 (2016)

Pencapaian Award Q4 (2016)

Pencapaian Award Q1 (2017)

Pencapai Super Star Award (2017)

Pencapaian Great Leo Award (2018)

Pencapaian Oversea Trip (2019)

Pancapaian Awal Jan (2020)

Pencapai pemenang contest GETB (2020)

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home, Info and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s