Profil

Mohd Zulkiffli Mohd Nur adalah seorang Pakar Perunding Takaful dan Insurans. Beliau juga adalah Unit Manager di Great Eastern Takaful Berhad dan Great Eastern Life Assurance (M) Berhad.

Beliau penerima Long Service Award 15 Tahun bersama Great Eastern.

Beliau dan UM Zaremi telah mewujudkan kumpulan yang bernama Greatworks (GW), dan telah melahir 4 qualifier ke oversea pada 2018 dan 2019. Sebagai Mentor kumpulan GW, Kepuasan timbul apabila melahirkan perunding bertaraf Award Oversea dipersada Great Eastern Takaful. Seramai 25 orang perunding takaful bernaung dibawah kumpulan Greatworks.

Beliau juga adalah Oversea Qualifier 2019 dan meraih kejayaan Superstar Award untuk 2017 serta Nama beliau telah tersenarai dalam Majalah Special Takaful Award Recognition 2017 keluaran Great Eastern Takaful. Merangkul pemenang contest GET F1 Challenge 2021 dan New Year Booster Challenge 2022 dari GETB

Artikal beliau bertajuk “5 Perkara Pelabur Hartanah inginkan dalam Insurans/Takaful” pernah dikeluarkan di dalam majalah Prospek Hartanah Malaysia keluaran Ogos 2014. Ia merupakan majalah hartanah yang pertama dalam Bahasa Melayu.

Beliau bermula dalam industri ini sejak tahun 2005. Beliau mempunyai pengalaman yang luas dalam industri ini.

Kepakaran beliau melatih dan mementor perunding-perunding takaful dibawah Greatworks. Harat beliau ingin melihat perunding-perunding takaful berjaya ke tahap yang lebih tinggi. Beliau sedang membina agensi sendiri, dan insyaallah dalam beberapa tahun lagi akan dinaikkan pangkat kepada Group Manager. Bermaksud beliau on the way ke jawatan GM.

Kepakaran beliau membantu anak muda berusia 25 – 35 tahun membina kewangan kukuh melalui perniagaan (industri takaful). Kelas dan latihan untuk perunding dibawah naungan beliau diberi seminggu 2 kali.

Kepakaran beliau juga membantu merancang kewangan untuk Tabung Medical Kad, Tabung Penyakit Kritikal, Kemalangan, Khairat Kematian, Takaful Haji, MLTT, Income Protection, Tabung Kecacatan Kekal, Plan Pendidikan Anak, dan Hibah Takaful.

Beliau juga telah membantu menguruskan claim Penyakit kanser, Tumor Payudara, Demam H1N1, Demam Denggi, Jangkitan Kuman Paru-Paru, Kemalangan, Kematian dan lain-lain untuk ramai pelanggan.

Advertisement

3 Responses to Profil

 1. Safa says:

  Saudara Zul adalah agen insurans saya sejak 4-5 tahun lepas. Semenjak saya mengenali beliau, beliau tak ‘hilang’ seperti agen yang lain. Perkhidmatannya bukan setakat insurans dan takaful, beliau merupakan seorang pakar perunding dan sahabat yang sangat baik, positif, suka tolong orang dan berkongsi cerita dan banyak idea mengenai peluang perniagaan. Recommend person!

 2. HASFALELA says:

  Zul seorang yang komited dalam kerja dan tidak berkira tenaga mengenai urusan berkaitan dengan insurans. Siapa yang ingin membeli takaful insurans saya ingin mengeyorkan Zul sebagai agent takaful. Beliau juga seorang yang jujur dan baik.

 3. Nurullatifah says:

  Urusan claim insurance baru baru ini amat mudah dengan bantuan saudara Zul. Walaupun dah larut malam, beliau masih tetap membantu menguruskan dan memberi tunjuk ajar cara mudah bagi pengurusan claim. Segala persoalan dan pertanyaan dijawab dengan baik dan tenang. Dari awal kena admit ward sampai berjaya discharge dari hospital, beliau sentiasa bertanya khabar dan memastikan segala urusan berkaitan insurance berjalan dengan lancar.

  Terima kasih banyak banyak abg zul sebab dah tolong memudahkan urusan kami sekeluarga.
  Semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga terus maju jaya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s