Profil

Mohd Zulkiffli Mohd Nur adalah seorang Pakar Perunding Takaful dan Insurans. Beliau juga adalah Unit Manager di Great Eastern Takaful Berhad dan Great Eastern Life Assurance (M) Berhad.

Beliau dan UM Zaremi telah mewujudkan kumpulan yang bernama Greatworks. Kumpulan ini sedang membuat nama di Great Eastern. Greatworks telah melahir 4 qualifier ke oversea pada 2018 dan 2019. Sebagai mentor dalam kumpulan Greatworks, ini adalah kepuasan yang besar kepada beliau kerana dapat melahirkan perunding-perunding bertaraf Award Oversea dalam Great Eastern Takaful. Seramai 25 orang perunding takaful bernaung dibawah kumpulan Greatworks.

Beliau juga meraih kejayaan Superstar Award untuk 2017 dan Nama beliau telah tersenarai dalam Majalah Special Takaful Award Recognition 2017 keluaran Great Eastern Takaful.

Artikal beliau bertajuk “5 Perkara Pelabur Hartanah inginkan dalam Insurans/Takaful” pernah dikeluarkan di dalam majalah Prospek Hartanah Malaysia keluaran Ogos 2014. Ia merupakan majalah hartanah yang pertama dalam Bahasa Melayu. Beliau bermula dalam industri ini sejak tahun 2005.

Kepakaran beliau melatih dan mementor perunding-perunding takaful dibawah Greatworks. Harat beliau ingin melihat perunding-perunding takaful berjaya ke tahap yang lebih tinggi. Beliau sedang membina agensi sendiri, dan insyaallah dalam beberapa tahun lagi akan dinaikkan pangkat kepada Group Manager. Bermaksud beliau on the way ke jawatan GM.

Kepakaran beliau juga membantu golongan berusia 20 – 50 tahun bagi memiliki Tabung Medical sekurang-kurangnya RM 1.2 Juta untuk membiayai kos perubatan hospital seumur hidup. Beliau juga telah banyak membantu pelanggan-pelanggan dalam merancang kewangan peribadi. Beliau memiliki hasrat membantu lebih ramai prospek dalam merancang kewangan peribadi, terutamanya golongan muda.

Antara Pelan Perancangan Kewangan: Tabung Medical Kad, Tabung Penyakit Kritikal, Kemalangan, Khairat Kematian, Takaful Haji, MLTA, Income Protection, Tabung Kecacatan Kekal, Plan Pendidikan Anak, dan Hibah Takaful.

Beliau juga telah membantu menguruskan claim Penyakit kanser, Tumor Payudara, Demam H1N1, Demam Denggi, Jangkitan Kuman Paru-Paru, Kemalangan dan lain-lain untuk ramai pelanggan.

 

1 Response to Profil

  1. Safa says:

    Saudara Zul adalah agen insurans saya sejak 4-5 tahun lepas. Semenjak saya mengenali beliau, beliau tak ‘hilang’ seperti agen yang lain. Perkhidmatannya bukan setakat insurans dan takaful, beliau merupakan seorang pakar perunding dan sahabat yang sangat baik, positif, suka tolong orang dan berkongsi cerita dan banyak idea mengenai peluang perniagaan. Recommend person!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s