Profil

HalfMohd Zulkiffli Mohd Nur adalah seorang Pakar Perunding Takaful dan Insurans, Great Eastern Takaful Berhad dan Great Eastern Life Assurance (M) Berhad.

Artikal beliau bertajuk “5 Perkara Pelabur Hartanah inginkan dalam Insurans/Takaful” pernah dikeluarkan di dalam majalah Prospek Hartanah Malaysia keluaran Ogos 2014. Ia merupakan majalah hartanah yang pertama dalam Bahasa Melayu. Beliau mempunyai pengalaman dalam bidang takaful dan insurans hampir 10 tahun.

Kepakaran beliau membantu golongan berusia 20 – 50 tahun bagi memiliki Tabung Medical sekurang-kurangnya RM 1.2 Juta untuk membiayai kos perubatan hospital seumur hidup. Beliau juga telah banyak membantu pelanggan-pelanggan dalam merancang kewangan peribadi.

Beliau memiliki hasrat membantu lebih ramai prospek dalam merancang kewangan peribadi, terutamanya golongan muda.

Antara Pelan Perancangan Kewangan: Tabung Medical Kad, Tabung Penyakit Kritikal, Kemalangan, Khairat Kematian, Takaful Haji, MLTA, Income Protection, Kecacatan Kekal dan Plan Pendidikan Anak.

Beliau juga telah membantu menguruskan claim Penyakit kanser, Tumor Payudara, Demam H1N1, Demam Denggi, Kemalangan dan lain-lain untuk ramai pelanggan.

 

One Response to Profil

  1. Safa says:

    Saudara Zul adalah agen insurans saya sejak 4-5 tahun lepas. Semenjak saya mengenali beliau, beliau tak ‘hilang’ seperti agen yang lain. Perkhidmatannya bukan setakat insurans dan takaful, beliau merupakan seorang pakar perunding dan sahabat yang sangat baik, positif, suka tolong orang dan berkongsi cerita dan banyak idea mengenai peluang perniagaan. Recommend person!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s