Takaful adalah kasih sayang

Assalamualaikum? Kali ini saya ingin berkongsi tentang tajuk Takaful adalah Kasih Sayang. Kenapa takaful adalah kasih sayang?

Baru-baru ini saya dikejutkan dengan panggilan tel oleh seorang isteri. Beliau adalah isteri kepada kawan saya. Beliau memberitahu bahawa suaminya ICU kerana sakit dada yang kuat. Saya bertanya macam mana boleh berlaku. Menurut beliau sewaktu suaminya hisap rokok di awal pagi tiba dadanya terasa sakit yang teramat dan dikejarkan ke hospital.

Setelah menerima rawatan, Doktor mengesahkan penyakit jantung. Saya menjalankan tanggungjawab saya sebagai perunding insurans & takaful dengan menguruskan claim. Saya menguruskan Claim Penyakit Kritikal.

Saya menghantar segala document doktor dan borang-borang yang perlu bagi urusan claim. Selang beberapa hari urusan Claim ini berjaya. Saya terasa amat puas kerana dapat membantu kawan dan keluarganya. Bukan sahaja beliau menerima Claim Cek. Malahan Policy beliau juga menjadi percuma.

Cek Claim Jantung

Surat Claim

Inilah yang saya maksudkan Takaful / insurans adalah kasih sayang dan tanggungjawab. Setidak-tidaknya wang claim ini dapat meringankan beban keluarganya.

zul_great_button_quotation

Award GET

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

 
Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s