Apa pilihan anda sekarang?

  1. Berserah kepada takdir. Kalau jatuh sakit memang telah ditakdirkan dan saya mempunyai ramai saudara mara yang sanggup membantu… lagipun saya akan menyertai program BERSAMAMU TV3 untuk mengumpul dana rawatan perubatan.
  2. Majikan saya menyediakan manfaat perubatan. Tahniah kerana majikan anda sangat perihatin! Selalunya majikan hanya menanggung kos perubatan selagi anda bekerja di syarikat mereka? Bagaimana sekiranya anda tidak berupaya untuk bekerja atau selepas pencen? Tahukah anda walaupun anda masih bekerja sesetengah majikan meletakkan limit untuk mereka tanggung kos perubatan staff?
  3. Kerajaan sediakan subsidi rawatan. Ramai yang sakit kritikal menunggu untuk mendapatkan rawatan dan untuk berjumpa doktor pakar di Hospital kerajaan mengambil masa yang lama! Untuk membuat pembedahan mengambil masa berbulan-bulan…Sangguhkah anda?
  4. Menabung dalam Skim Takaful Perubatan Great Eastern Takaful. Plan takaful perubatan menyediakan manfaat kad perubatan yang mempunyai limit sehingga rm 2 juta (limit seumur hidup bagi kad perubatan). Caruman bulan anda juga tidak hangus kerana mempunyai nilai tunai.

zul_great_button_quotation

Award GET

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home, Info and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s