Harga sebuah “TUNGGU”

Assalamualaikum? “Saya rasa, saya kena TUNGGU bulan depan lah zul baru saya boleh ambil plan takaful yang kamu cadangkan ini.” Ini adalah ungkapan yang saya pernah terima sepanjang 10 tahun dalam bidang insurans / takaful ini.

Baru-baru ini saya dihubungi oleh seorang kenalan. Beliau memaklumkan ingin mengambil Plan Great Eastern Takaful dengan segera. Melalui panggilan itu saya terus menetapkan temujanji.  Semasa temujanji itu, saya bertanya kepadanya “Kenapa tiba-tiba sahaja awak nak segera mengambil Plan Great Eastern Takaful?” Dahulu saya ada beberapa kali saya mencadangkan kepadanya agar memulakan Plan takaful dengan segera. Tetapi pada ketika itu beliau sering meminta saya TUNGGU. Pada kali ini agak berbeza.

Oleh kerana beliau ingin sangat mengambil Plan Medical Kad Great Eastern Takaful saya membantu beliau untuk membuat permohonan. Semasa proses permohonan Takaful ini dibuat beliau terpaksa menjalani medical check up. Saya agak terkejut apabila permohonan ini ditangguhkan oleh Great Eastern Takaful. Saya difahamkan oleh campany yang pelanggan ini telah mengidap penyakit kencing manis kerana bacaan gulanya sangat tinggi walaupun beliau berpuasa.

Kencing Manis

Saya berpendapat Takaful perlu di ambil dengan segera. Kerana Takaful adalah salah satu dari perancangan kewangan yang melindungi risiko. Penyakit Kencing manis boleh menyebabkan pelbagai lagi penyakit lain seperti buta, Lumpuh, Buah pinggan dan lain-lain. Siapa yang sangka penyakit kencing manis ini boleh menyinggah kepada seseorang walaupun usianya masih muda.

Apabila berlaku seperti ini, beliau memang susah untuk mendapatkan Plan Medical Kad dari mana-mana syarikat takaful.

Segerakan permohonan Takaful anda.

zul_great_button_quotation_small

Award GET

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home, Info and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Harga sebuah “TUNGGU”

  1. Afiq says:

    Assalamualaikum encik zul, boleh tak sy nak share artikel bagus ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s