Usahawan Takaful di Beijing

29 sept 2013 – 4 oct 2013 saya dan isteri melancong ke Beijing. Kami mengikut salah satu group pakage dari – Syifaa Holidays -. Kami mengenali Syifaa Holidays dari kakak saudara. Beliau dan keluarga juga turut ke Beijing. Rombongan ini disertai oleh 34 orang.

IMG_9671

IMG_0160

Di Beijing kami di bawa ke beberapa lokasi menarik dan bersejarah. Terasa kegembiraan diriak wajah isteri saya, kerana inilah first time kami keluar negara. Maklumlah baru kahwin setahun.

IMG_9693

Sepanjang percutian ini saya berasa kagum melihat bangsa cina berniaga di sana. Mereka berniaga dengan approach yang tidak henti-henti. Apabila bas persiaran kami berhenti, peniaga jalanan sudah standby untuk menjual. Mereka tidak tahu berbahasa english. Kami pula tidak tahu berbahasa cina. Walauapapun perkataan yang keluar mereka tetap berusaha.

IMG_9613Kemudian tiba masanya untuk bas bergerak ke lokasi lain. Gigih mereka mengejar bas dengan motosikal. Apabila kami turun bas, mereka approach lagi. Akhirnya mereka berjaya menjual. Isteri saya turut membeli. Ini yang dikatakan ” Dimana ada kemahuan disitu ada jalan”.

Bercuti adalah salah satu cara untuk refresh. Rasa segar dan lebih bersemangat. Kini saya kembali fokus kepada kerjaya. Fokus membantu dan menambah nilai hidup orang lain.

Jom sertai kerjaya bersama saya. Hubungi 019-3321710 Zul.

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel and tagged , , , . Bookmark the permalink.