Hantaran Kahwin Era Terkini Plan Takaful

Assalamualaikum?

Dikala musim cuti sekolah, ramai yang bercadang mengadakan majlis perkahwinan. Kadang-kadang para pengantin juga tercari-cari barang apa yang sesuai untuk di beri dalam dulang hantaran. Ada yang beri jam tangan, sejadah, baju, kasut dan lain-lain.

Disini Zul ada satu cadangan untuk hantaran kahwin era terkini. Zul cadangkan dalam dulang hantaran di berikan satu buku sijil takaful.

Apakah manfaat memberi sijil takaful ini? Memberi perlindungan kewangan kepada yang tersayang sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini. Contoh meninggal dunia / Lumpuh / Penyakit Kritikal.

Pada pasangan muda yang mendirikan rumahtangga pasti nilai simpanan mereka tidak tinggi, kerana mungkin baru bekerja beberapa tahun sahaja. Maka untuk sedia Rm500k atau Rm 1 juta untuk keluarga yang tersayang pasti sukar. Sekiranya berlaku musibah seperti Lumpuh maka orang yang tersayang akan susah. Dengan jumlah simpanan yang tidak seberapa bagaimana untuk harungi hari ke hari. Hutang peribadi, Kos sara hidup anak, Kos sekolah anak dan kos-kos lain pasti memeningkan. Jadi dengan mengambil takaful perlindungan Rm500k / Rm 1 juta dengan caruman sebulan yang rendah boleh dilakukan.

Bermula dengan hari pertama perkahwinan dulang hantaran telah di letakkan satu sijil takaful. Inilah tanda kasih sayang. Pada yang berumur 27 tahun dengan caruman rm125 sebulan boleh dapat perlindungan rm500k untuk yang tersayang. Plan yang Zul cadangkan ini hanya caruman selama 20 tahun dan perlindungan 30 tahun. Sekiranya tiada claim yang berlaku Plan ini memberi nilai tunai yang baik. (Lebih kurang macam menabung, dapat perlindungan dan ada simpanan.)

Pada Pengantin yang tidak mempunyai bajet, Boleh juga mengambil Plan serendah Rm 50 sebulan iaitu I Great Teras dari Great Eastern Takaful.

Pada yang ingin tahu lebih lanjut boleh hubungi Zul seperti talian dibawah.

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710

 

 

 

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home, Info and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s