Pukul 1pagi membawa rakan ke Hospital akibat sesak nafas.

Assalamualikum? Zul kongsikan sedikit satu pengalaman yang berlaku semalam. Peristiwa ini berlaku ketika Zul dan kumpulan sedang bermain badminton.

Diketika bermain badminton salah seorang rakan berkata beliau berasa sangat penat. Kami meminta rakan kami itu untuk berehat. Tiba-tiba beliau mengatakan rasa nak pitam, tangan nya kebas, sakit dada dan seakan-akan ingin jatuh. Kami duduk kan beliau di kerusi. Apabila melihat rakan itu yang berada dalam keadaan cemas. Zul bersama 2 orang kawan lain terus membawa beliau ke Hospital. Sampai di kecemasan Hospital, rakan tadi terus dibawa masuk menggunakan katil tolak.

Zul menghubungi keluarga rakan itu. Kemudian pihak keluarganya tiba di Hospital dan Zul menceritakan bagaimana keadaan itu boleh berlaku. Pagi ini Zul mendapat tahu yang rakan yang di kejarkan ke hospital telah discaj. Dan menurutnya doktor mengatakan yang beliau terlalu kuat bermain badminton sehingga badan nya terlalu letih. Syukur tiada masalah kesihatan yang lain.

Di sebabkan perkara ini Zul juga turut risau tentang penyakit jatung. Lalu Zul google tanda-tanda penyakit jantung. Zul kongsikan link ini https://siraplimau.com/tanda-tanda-sakit-jantung/

Moga link diatas dapat memberi informasi tentang tanda-tanda sakit jatung. Jika ada yang ingin dapatkan quotation Great Eastern Takaful :

zul_great_button_quotation

Award GET

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

 
Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home, Info and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s