Perlindungan Takaful Rm 1 Juta.

Assalamualaikum? Sewaktu saya mencoretkan artikal ini, saya baru sahaja membuat satu quotation bagi perlindungan takaful Rm 1 Juta. Quotation perlindungan Rm 1 Juta ini bukannya untuk perlindungan rawatan hospital. Sebab perlindungan rawatan hospital adalah plan Medical Kad. Pelindungan takaful Rm 1 Juta yang saya maksudkan adalah perlindungan pendapatan.

Jika anda membaca artikal saya sebelum ini bertajuk “Berapakah Minimum Siji Takaful yang perlu untuk seseorang?” anda akan memahami kenapa perlindungan pendapatan ini sangat-sangat penting.

Plan perlindungan pendapatan ini biasanya melindungi penyakit kritikal, kecacatan kekal atau Khairat kematian. Nilai perlindungan yang saya cadangkan adalah Rm 1 Juta. Berapa pula carumannya?

Bagi seorang lelaki yang berusia 30tahun, tidak merokok dan bekerja kelas 1. Carumannya hanya rm600 sebulan. Untuk lain-lain quotation boleh klik butang di bawah.

zul_great_button_quotation

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home, Info and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s