Apa kaitan ekonomi dangan industri takaful?

Assalamualaikum?

Tajuk diatas adalah satu perkara yang patut diketahui ramai. Apa yang saya ingin kongsikan disini adalah sedikit sebanyak perkara yang saya tahu.

Tahun 2015 ini adalah tahun yang agak mencabar. Harga minyak turun. Manakala kos barang tidak banyak yang turun. Bagaimana dengan gaji? Adakah gaji akan naik? Bagaimana dengan matawang ringgit? Adakah majikan akan mengurangkan pekerja? Harga hartanah melambung tinggi? Semua perkara-perkara ini jika difikir akan merisaukan.

Bila dilihat sejarah Ekonomi setiap 7 ke 10 tahun ada berlakunya kejatuhan ekonomi. Pusingan Ekonomi ini berulang dan mungkin berulang lagi. Risau juga bila dengar perkara ini. Sebabnya bila berlaku kejatuhan ekonomi akan ada ramai pekerja diberhentikan kerja kerana majikan ingin jimatkan kos. Bagaimana mereka ini untuk menyara keluarga dan kos kehidupan?

Saya ingin kongsikan tip kepada anda. Disinilah pentingnya mempunyai kekuatan kewangan. Insyaallah apabila anda mempunyai kekuatan kewangan tempias kepada apa sahaja yang berlaku kepada ekonomi anda dapat mengawal kewangan anda. Hutang-hutang dapat dibayar mengikut jadual.

Adakah anda sanggup rumah kesayangan di lelong? Adakah anda sanggup bank telefon setiap hari untuk pungut hutang? Kereta di tarik dan pelbagai lagi perkara. Semuanya akan mengacau emosi anda.

wang

Persoalannya bagaimana anda ingin membina kekuatan kewangan? Ingin saya tekankan tiada perkara yang senang. Mesti berdoa dan berusaha. Saya tak mahu ramai yang terlibat dengan skim cepat kaya.

Disinilah saya ingin menjemput anda di luar sana untuk membina perniagaan. Industri perniagaan yang saya bina adalah melalui industri takaful. Modal untuk mulakan pernigaan ini tidak tinggi. Saya menjemput insan yang bertanggungjawab, jujur, dan ingin berubah untuk menyertai kumpulan saya.

zul_great_button_sertai_kami_green

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Home, Info and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s