RM 40k… Kaki di masukkan besi akibat kemalangan.

Beliau telah membiayai kos rawatan ini mencecah RM40k selama 2 tahun. Beliau terpaksa mengambil cuti dari bekerja dalam tempoh yang lama. Kemalangan motosikal melanggar divider jalan sehingga kini menghantui hidupnya. Itulah serba sedikit perkongsian beliau kepada saya tadi. Beliau, Pesakit di PPUKM.

PhotoGrid_1394260811243Apabila saya bertanya siapa yang membayar semua kos ini. Beliau memberitahu menggunakan semua duit simpanan yang ada. Kini wang simpanan itu hampir habis dan beliau sendiri tidak tahu bagaimana selepas ini.

PhotoGrid_1394260716325Saya mendoakan moga beliau cepat sembuh. Amin…

Sebenarnya perancangan kewangan adalah penting. Salah satu perkara yang perlu difikirkan adalah Takaful. Rasanya masih ramai yang tidak memiliki Pelan Takaful. Ada juga yang masih melengah-lengahkan untuk memiliki Pelan Takaful.

Sebagai Pakar Perunding Takaful, Saya sentiasa memberi pendedahan tentang kepentingan Takaful. Sekiranya tidak mampu untuk bekerja akibat lumpuh dan perlu menanggung kos rawatan hospital yang meningkat pasti memberikan tekanan. Setidak-tidaknya Pelan Takaful dapat membantu meringankan beban yang ditanggung.

Pelan Takaful yang selalu saya cadangkan kepada pelanggan adalah yang mempunyai manfaat :

  1. Medical Card (Limit seumur hidup RM 1.2 Juta)
  2. 36 Penyakit Kritikal
  3. Kemalangan
  4. Kecacatan Kekal
  5. Khairat Kematian & Manfaat Ihsan
  6. Pulangan Pelaburan

Pasti ramai yang ingin tahu berapa caruman bulan untuk Pelan Takaful seperti ini. Quotation Pelan Takaful akan mengikut umur, kelas kerja, jantina dan status merokok.

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Pakar Perunding Takaful
Great Eastern Takaful
019-3321710
 

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel and tagged , , , . Bookmark the permalink.