Tabung pendidikan anak – Hangus

Tatkala menimang cahaya mata terasa sangat gembira. Seiringan dengan itu ibu bapa membuat perancangan untuk masa depan pelajaran anak. Kerana itu adalah hadiah yang terbaik buat Sicomel.

Setiap bulan diketepikan Ringgit Malaysia di dalam bank dengan tujuan kos pelajaran anak demi masa depan. Murni sungguh usaha ini. Hari berganti hari, Bulan berganti bulan, Sicomel makin membesar. Tiba-tiba beliau diserang penyakit cirit birit yang berterusan. Sicomel masih kecil lagi, beliau menangis tidak berhenti ketika perutnya mengulas. Kesian kalau dilihat. Dan tak sampai hati melihat penderitaan sicomel itu.

Ibu dan bapa bertindak pantas untuk bawa sicomel ke hospital. Tetapi kalau ke Hospital kerajaan risau akan lambat menerima rawatan. Maklumlah ramai pesakit tertumpu di Hospital Kerajaan. Lalu Ibu dan bapa ini membawa sicomel ke hospital swasta.

Syukur Sicomel telah menerima rawatan disitu. Keadaan beransur pulih dan si comel terpaksa waded sehingga 9 hari. Disaat ingin discaj bill rawatan hospital mencecah rm10k…Wow. Maka segala simpanan untuk pelajaran anak yg disimpan sebelum ini terpaksa digunakan untuk membayar bill hospital ini.

Saya cadangkan, selain dari Tabung Pelajaran anak. Tabung kesihatan anak juga diperlukan. Di Great Eastern Takaful Medical kad bayi serendah rm163 sebulan bagi baby yg baru lahir. Dan caruman ini akan menurun rm82 sebulan setelah anak itu mencecah umur 6 tahun. Maksudnya harga plan medical ini menjadi murah bila anak membesar. Bagus kan…

Zulkiffli Mohd Nur
Unit Manager

http://0193321710.wasap.my

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Home and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s