e-Filling dilanjutkan ke 31 julai 2021 (Menjalankan Perniagaan)

  1. Tanggungjawap rakyat malaysia untuk mengemukan pendapatan. Bagi yang berniaga tarikh dilanjutkan ke 31 julai 2021
  2. Mereka yang berniaga disarankan mengambil takaful. Apabila anda telah mengambil Plan Takaful/Insurans dapatkan penyata tahunan dari Syarikat tersebut. Dalam penyata akan tertera bahagian yang dibenarkan untuk pelepasan.
  3. Pelepasan cukai untuk takaful keluarga / insurans nyawa sehingga rm3000 (ketegeri selain penjawat awam berpencen). Boleh claim untuk individu, suami atau isteri / isteri-isteri. Bayaran premium atas polisi nyawa anak tidak dibenarkan.
  4. Pelepasan cukai untuk takaful pendidikan & perubatan sehingga rm3000. Premium Takaful/insurans yang dibayar atas polisi pendidikan atau manfaat perubatan boleh untuk individu, pasangan atau anak.
  5. Total pelepasan dah rm6000 setahun ( Bagi yang berniaga )
  6. Bagi yang makan gaji refer kepada table pelepasan. Saya kongsi pada peniaga.
  7. Rancang kewangan anda sebaik mungkin.

Dapatkan perkongsian Tip pengukuhan kewangan & rancangan berniaga di channel telegram

Join
https://t.me/zulkifflimohdnur
https://t.me/zulkifflimohdnur

Mohd Zulkiffli Mohd Nur

Unit Manager

Great Eastern Takaful

019-3321710

http://0193321710.wasap.my

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Home and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s