Dimana anda akan berada dalam tempoh 5 tahun?

Tribe yang anda ada hari ini akan menentukan di mana anda akan berada dalam 5 tahun. Contoh peribadi yang saya lihat adalah saya dan orang di sekeliling saya :

16 Tahun lepas saya diajak oleh seorang rakan untuk mendengar potensi sebagai usahawan Takaful. Selepas mendengar dari satu program usahawan takaful itu, saya membuat keputusan untuk menceburkan diri.

Seperti yang ramai orang tahu untuk berniaga dan menjadi usahawan memerlukan modal. Tetapi dalam bidang takaful ini modalnya sangat minimum. Manakala potensi di Malaysia masih besar. Jika dilihat masih ramai yang tidak memiliki sijil takaful. Hanya sekitar 17% sahaja pemilikan sijil takaful di Malaysia.

Untuk berniaga ilmu perlu di dada. Bagaimana nak dapat ilmu dalam bidang takaful ini? Tidak perlu risau kelas setiap minggu disediakan oleh pihak agensi. Oleh kerana kita sekarang berada dalam suasana Pendemik Covid19 semua kelas diadakah dalam bentuk online.

Disini saya ingin menjemput saudara saudari yang berumur 23 tahun hingga 40 tahun ke satu program Pengenalan kepada kerjaya usahawan Takaful bersama Great Eastern Takaful Berhad (GETB)

Details of the event as below :

📆 8 May 2021 | Saturday
⏰ 11.00am – 1.00pm
💻 Webex Meeting

Speaker 1

👤 AHMAD MURSYIDI AHMAD MUKHTAR
Head of Shariah Great Eastern Takaful Bhd

“Jihad Ekonomi”

Speaker 2

👤 SYARAFUDDIN RAZIN SHAARI
🏆 Top Rookie Agent Nationwide
🏆 Chairman Award Rookie Agent
🏆 Supremacy Qualifier
🏆 SET 1 Qualifier

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Home and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s