Hadiah Seorang Anak

Sijil Badal Haji

Assalamualaikum semua warga pembaca sekalian. Terdetik dihati Zul ingin kongsikan satu cerita bertajuk : Hadiah Seorang Anak.

Seorang anak yang mempunyai cita-cita untuk menghantar ibunya menunaikan fardu haji. Tetapi beliau juga baru sahaja habis belajar dan baru mendapat perkerjaan. Sudah tentu wang simpanannya tidak mencukupi untuk menghantar ibunya menunaikan fardhu haji.

Peristiwa ini berlaku pada tahun 2015 dimana Zul mencadangkan kepada beliau mengambil plan I-Great Ameen yg dikhususkan untuk ibunya. Didalam Plan Takaful ini terdapat manfaat badal haji dan ada sedikit nilai tunai selepas beberapa tahun carum.

Tanpa diduga pada tahun 2018 ibu beliau telah kembali kerahmatullah. Zul bantu uruskan semua claim ini. Walaupun claim ini tidak banyak. Tetapi hadiah seorang anak untuk ibunya dapat dilaksanakan. Semoga Ibadah Badal haji ini diterima oleh Allah.

Zul sharekan juga sijil badal haji di image diatas. Moga perkongsian ini bermanfaat kepada semua pembaca.

Dengan Plan Takaful seperti ini, Waris juga tidak perlu pening-pening untuk uruskan urusan badal haji. Sbb segalanya telah diuruskan. Secara realitinya waris juga sibuk dengan urusan kerja. Jadi mudahkan dengan adanya Plan takaful.

Untuk plan GETB memang ada pilihan untuk client masukkan manfaat badal haji ini. Pastikan anda maklumkan kepada ejen anda untuk manfaat ini.

Mohd Zulkiffli Mohd Nur

Unit Manager

Great Eastern Takaful

019-3321710

http://0193321710.wasap.my

Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Home and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s