Wajarkah MLTT mempunyai 2 Nama?

Assalamualaikum kepada semua warga siber. Lama juga Zul tidak update blog ini. Dari hujung tahun lepas Zul juga agak sibuk sedikit, berikutan mendapat cahaya mata baru. Syukur kepada Allah.

Zul kongsikan sedikit tentang MLTT yang mempunyai 2 nama. Kalau dilihat situasi ketika ini harga rumah agak tinggi. Sebuah rumah melebihi Rm500k. Maka ramai anak muda membeli rumah mereka dengan join loan bersama pasangan.

Sekiranya hartanah dibeli secara join loan bersama pasangan, Maka MLTT patut di ambil oleh setiap pasangkan. Maksudnya suami mengambil satu plan MLTT, dan isteri mengambil satu Plan MLTT.

Contoh

Loan Rumah join name : Rm500k, Suami ambil MLTT dengan perlindungan Rm250k, Manakala isteri mengambil satu lagi plan MLTT dengan perlindungan Rm250k.

Sekiranya anda masih muda, caruman bagi Plan MLTT serendah rm100sebulan dengan perlindungan Rm250k. Maksudnya suami carum MLTT rm100 sebulan dan Isteri carum MLTT rm100 sebulan. Total suami isteri carum MLTT ini adalah rm200 sebulan, dengan perlindungan Rm500k (suami isteri).

Untuk menyemak caruman yang tepat mengikut umur anda hubungi Zul bagi bantuan quotation. Zul sediakan perkhidmatan pencerahan secara percuma.

Moga perkongsian ini membantu anda.

Mohd Zulkiffli Mohd Nur
Unit Manager
Great Eastern Takaful
019-3321710
http://0193321710.wasap.my
Advertisement

About Zulkiffli Mohd Nur

Bermula dalam industri kewangan sejak tahun 2005. Merupakan Agensi Manager dan Usahawan di bidang Takaful. Blog ini berkongsi ilmu dan pengalaman, moga memberi manfaat kepada ramai.
This entry was posted in Artikel, Berita, Home, Info and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s